Historia Bradley Smoker

JAK TO SIĘ WSZYSTKO ZACZĘŁO

Bradley Smoker naprawdę zaczął się, kiedy mój tata zawarł umowę z mistrzem palenia w latach siedemdziesiątych. Historia mówi, że ten mistrz palący nic nie wiedział o łowieniu łososia i poprosił tatę o radę. Tata powiedział, że jeśli chce nauczyć się łowić ryby, będzie musiał nauczyć mojego tatę wędzenia łososia. Wtedy o wiele łatwiej było złowić łososia. Gdyby ta umowa miała miejsce dzisiaj, wątpię, czy Bradley Smoker zaszedłby bardzo daleko.

W każdym razie ten mistrz wędzenia nauczył się łowić łososia. Mój Tata powiedział mu w zasadzie o kardynalnej zasadzie łowienia: „nie łowić tam, gdzie nie ma ryb, kropka”.

Więc facet dotrzymał obietnicy, dał mojemu tacie kilka przepisów na palenie, utrzymując to w prostocie z bardzo powszechnymi składnikami i powiedział mojemu tacie sekret palenia żywności. Powiedział, że musisz kontrolować dym, prosto i prosto. W tamtych czasach oznaczało to ciągłą opiekę nad trocinami, nigdy nie pozwalanie, aby ciepło wytwarzane przez płonące trociny było zbyt wysokie, a co najważniejsze, nigdy nie pozwalać, aby drewno spłonęło do popiołu. Obserwuj spalanie drewna, gdy zacznie świecić bursztynami i pojawią się drobinki białego popiołu, pozbądź się go. Wymień go natychmiast na nowe trociny i kontynuuj wędzenie zgodnie z przepisem. To wszystko, proste, prawda? Po prostu to oddałem….

Jeszcze nie. Obawiam się, że w paleniu jest wiele rzeczy, o których wciąż się uczę każdego dnia. Wszyscy palacze przypominają mi, że wciąż mamy wiele rzeczy do odkrycia, których nigdy wcześniej nie próbowano. Wkrótce, aby być najnowszym i najlepszym przepisem, musisz spróbować. Postaramy się Cię informować.

Chcesz dowiedzieć się o nas więcej, czytaj dalej. Obiecuję, że niczego nie pominę.

Z tą prostą zasadą dotyczącą palenia żywności, która jest mocno zakorzeniona w liście zasad i reguł mojego taty. Postanowił zrobić palacza żywności, który zrobiłby to, co ten facet powiedział, że musi być zrobione (kontroluj dym). Wtedy używali pionu do chleba w wędzarni, starej żeliwnej patelni do przechowywania trocin i płyty grzejnej do wytwarzania dymu.

Świetnie, innym najważniejszym wymaganiem była duża ilość wolnego czasu na robienie niczego poza obserwowaniem dymu, to jak obserwowanie wysychania farby. To prowadzi mnie do mojego wujka, który jest profesjonalistą w obu przedsięwzięciach. Tak się składa, że ​​jest też całkiem dobrym wynalazcą.

Postanowili stworzyć palacza, który wytwarza czysty, ciągły dym bez potrzeby ciągłej uwagi. Próbowali wszystkiego, aby kontrolować spalanie trocin, badali nawet, jak różne rodzaje trocin palą się w różny sposób, i zarysowali koncepcję moczenia trocin w wodzie. To tylko tworzyło parę, aż trociny były wystarczająco suche, by zacząć palić, fuj.

Większe kawałki drewna wymagały więcej energii cieplnej, aby zacząć się palić, to nie działało, ponieważ nigdy nie mogły kontrolować ciepła i nieuchronnie paliło się na popiół, eliminując wszelkie próby nadania potrawie dobrego smaku.

Nie uwierzysz, że stworzone przez nich gadżety i gadżety nie dały dokładnie nic, aż w końcu wrócili do początku i zdecydowali, że najlepsza trocina do robienia dymu była cięta w kostkę, niezbyt drobną i nie z piły do ​​planowania. Ale jak kontrolujesz trociny? Powodzenia z tym. Bradley Smoking Bisquette został opracowany jako pierwszy. Rozmiar, kształt i gęstość są krytyczne i zadziałało. Tworzył czysty dym, nie spalał się do postaci popiołu, potrzebował bardzo mało energii cieplnej do dymienia. Co najważniejsze, można go było łatwo ugasić. Można powiedzieć, że wymyślili pierwszego wędzarnię, który zatrzymuje proces wędzenia. To byłaby w połowie prawda.

To jest trochę jak stare gramofony. Co było pierwsze na płycie czy odtwarzacz? Teraz musieli rozbudować wędzarnię. Ponownie musieli wrócić do reguł i zasad palenia. Wędzarnia nie zmieniła się zbytnio, jednak płyta grzejna została wymieniona na bardzo niski element grzejny, patelnia została zastąpiona rozbudowanym systemem podawania, który w sposób ciągły podawał biszkopty do elementu grzejnego, dzięki czemu stale wytwarzał dym. Zamiast przerywać proces usuwania zużytych trocin, włączono łaźnię wodną do gaszenia biszkoptów oraz dodatkowy element grzewczy do kontrolowania temperatury wędzarni; kilka innych niezbędnych elementów, aby uczynić go tak dobrym, jak tylko mogli, a my mamy Bradley Smoker.

„Działało świetnie, zapewniał fantastyczny dym, a jedzenie, które wyszło, było po prostu znakomite. Lokalni szefowie kuchni byli pierwszymi, którzy dotarli do Bradley Smoker ”.

Działało świetnie, robił fantastyczny dym, a jedzenie, które wyszło, było po prostu znakomite. Lokalni szefowie kuchni byli pierwszymi, którzy dotarli do Bradley Smoker.

Kiedy będziesz gotowy, zadzwoń do nas lub odwiedź jednego z wielu naszych utalentowanych sprzedawców, aby dowiedzieć się więcej o Bradley Smokers, wędzeniu biszkoptów, peklach mięsnych i wielu innych oferowanych przez nas produktach.

Szczerze,

Wade Bradley

Zamów swój już dziś