Ogólne pytania
Dlaczego zimny dym jest tak ważny?
Tworzenie dymu bez ciepła to najlepszy sposób na kontrolowanie smaku wędzonych potraw. W większości wędzarni ciepło jest wytwarzane przez spalanie drewna. Ponieważ drewno płonie od zapłonu do całkowitego popiołu, drewno wytwarza ciepło. W miejscu, w którym drewno jest samochłonne (pali się bez źródła ciepła), wytwarza dużo ciepła. W tym momencie powstaje bardzo mało dymu, a temperatura w palaczu żywności lub grilla wymyka się spod kontroli. Palacz żywności będzie wytwarzać żywność o znacznie lepszym smaku, jeśli temperatura i dym pozostaną na stałym i kontrolowanym poziomie.
Wędzenie na ciepło i zimno? Różnica?
Większość produktów wędzonych produkowanych w celu odsprzedaży jest najpierw peklowana, a następnie wędzona na zimno. Wędzenie na zimno jest zwykle wykonywane poniżej 100 ° F lub poniżej temperatury, która spala lub upłynnia tłuszcz. Pod koniec procesu wędzenia dodaje się ciepło, aby uzyskać wygląd i smak. Żywność wędzona na gorąco wymaga bardzo mało peklowania i ma wygląd, smak i konsystencję w pełni ugotowanej żywności.
Co to jest peklowanie mięsa?
Peklowanie na mięso to połączenie soli i cukru. Może być płynny (solanka) lub gruboziarnisty (lekarstwo). Może zawierać wiele innych składników poprawiających smak lub konserwujących mięso. Możesz kupić kurację mięsną w sklepach spożywczych, sklepach mięsnych lub niektórych sklepach mięsnych specjalizujących się w wędlinach i szynkach. Możesz także stworzyć własne; jednak upewnij się, że masz odpowiedni przepis na palacza i znasz właściwe proporcje dla rodzaju produktu, który palisz.
Czy można palić na zimno żywność bez uprzedniego utwardzania?
Tak, możesz. To jeden z trzech sposobów na wędzenie na zimno jedzenia. Spróbuj wyjąć świeży produkt mięsny z chłodni i wędzić w jak najniższej temperaturze. Nie pozwól, aby Twój palacz przekroczył 100 stopni F. Doprawić lub marynować do smaku. Pal tylko przez 1 do 2 godzin, a następnie gotuj tak jak zwykle. Trzymaj przepustnicę w górnej części wędzarni szeroko otwartą, ponieważ pomaga to w utrzymaniu niskiej temperatury. Może to być trochę trudne w środku lata, kiedy temperatura powietrza przekracza 60 stopni. Nowe smaki, które możesz stworzyć, są fantastyczne.
Ile kosztuje palenie z Bradley Smoker?
Koszt palenia w Bradley Smoker to około 1,00 USD za godzinę. To mniej więcej to samo, co używanie kawałków drewna zakupionych w sklepie.
Jak Bradley robi biszkopty smakowe?
To tajemnica. Powiemy Ci jednak, że biszkopty są wykonane ze wszystkich naturalnych produktów, a używane przez nas drewno jest czyste i nie było używane do innych celów, zanim zrobiliśmy z niego biszkopt.
Od jak dawna Bradley robi palacze i biszkopty?
Od 1986 roku produkujemy wędzarnie i produkty spożywcze dla kucharzy przydomowych i branży restauracyjnej. Wiele najlepszych hoteli i restauracji na całym świecie pali własne potrawy za pomocą Bradley Smoker. Odwiedź naszą stronę z przepisami lub kanał Youtube Bradley Smoker, aby dowiedzieć się więcej na temat różnorodnych potraw, które można przyrządzić w wędzarni.
Jakie drewno pasuje do owoców morza?
Niektóre rodzaje drewna dają lepszy smak w przypadku różnych grup żywności. Nie ma co do tego sztywnej zasady, ale spróbuj użyć orzesznika lub mesquite do wieprzowiny, wołowiny lub czerwonej dziczyzny. Wszystkie rodzaje owoców morza doskonale komponują się z olchą, klonem lub naszą specjalną mieszanką. Drewno owocowe bardzo dobrze sprawdza się w przypadku drobiu i ryb słodkowodnych. Spróbuj użyć radości z dziką kaczką lub kurczakiem.
Czy Bradley Bisquettes może być używany w innych palaczach, wędzarniach i grillach?
Tak, mamy 24 pakowane biszkopty we wszystkich naszych smakach, które można kupić w sklepach spożywczych itp.
Jak długo generator dymu wytwarza dym?
Tak długo, jak chcesz! Każda biszkopt pali się przez 20 minut, więc po załadowaniu tuby podajnika biszkoptów masz 8 godzin, zanim będziesz musiał go ponownie załadować.
Ile drewnianych biszkoptów zużywa się w ciągu godziny?
Każdy biszkopt pali się przez 20 minut. Tak więc 3 biszkopty są używane na godzinę.
Dlaczego mój mostek wysechł?
Podsmażanie lub używanie „sosu do mopa” może pomóc w utrzymaniu wilgoci. Więcej wskazówek dotyczących wędzenia mostka można znaleźć tutaj.