Często Zadawane Pytania

Ogólne pytania

Dlaczego zimny dym jest tak ważny?

Tworzenie dymu bez ciepła to najlepszy sposób na kontrolowanie smaku wędzonych potraw. W większości wędzarni ciepło jest wytwarzane przez spalanie drewna. Ponieważ drewno płonie od zapłonu do całkowitego popiołu, drewno wytwarza ciepło. W miejscu, w którym drewno jest samochłonne (pali się bez źródła ciepła), wytwarza dużo ciepła. W tym momencie powstaje bardzo mało dymu, a temperatura w palaczu żywności lub grilla wymyka się spod kontroli. Palacz żywności będzie wytwarzać żywność o znacznie lepszym smaku, jeśli temperatura i dym pozostaną na stałym i kontrolowanym poziomie.

Wędzenie na ciepło i zimno? Różnica?

Większość produktów wędzonych produkowanych w celu odsprzedaży jest najpierw peklowana, a następnie wędzona na zimno. Wędzenie na zimno jest zwykle wykonywane poniżej 100 ° F lub poniżej temperatury, która spala lub upłynnia tłuszcz. Pod koniec procesu wędzenia dodaje się ciepło, aby uzyskać wygląd i smak. Żywność wędzona na gorąco wymaga bardzo mało peklowania i ma wygląd, smak i konsystencję w pełni ugotowanej żywności.

Co to jest peklowanie mięsa?

Peklowanie na mięso to połączenie soli i cukru. Może być płynny (solanka) lub gruboziarnisty (lekarstwo). Może zawierać wiele innych składników poprawiających smak lub konserwujących mięso. Możesz kupić kurację mięsną w sklepach spożywczych, sklepach mięsnych lub niektórych sklepach mięsnych specjalizujących się w wędlinach i szynkach. Możesz także stworzyć własne; jednak upewnij się, że masz odpowiedni przepis na palacza i znasz właściwe proporcje dla rodzaju produktu, który palisz.

Czy można palić na zimno żywność bez uprzedniego utwardzania?

Tak, możesz. To jeden z trzech sposobów na wędzenie na zimno jedzenia. Spróbuj wyjąć świeży produkt mięsny z chłodni i wędzić w jak najniższej temperaturze. Nie pozwól, aby Twój palacz przekroczył 100 stopni F. Doprawić lub marynować do smaku. Pal tylko przez 1 do 2 godzin, a następnie gotuj tak jak zwykle. Trzymaj przepustnicę w górnej części wędzarni szeroko otwartą, ponieważ pomaga to w utrzymaniu niskiej temperatury. Może to być trochę trudne w środku lata, kiedy temperatura powietrza przekracza 60 stopni. Nowe smaki, które możesz stworzyć, są fantastyczne.

Ile kosztuje palenie z Bradley Smoker?

Koszt palenia w Bradley Smoker to około 1,00 USD za godzinę. To mniej więcej to samo, co używanie kawałków drewna zakupionych w sklepie.

Jak Bradley robi biszkopty smakowe?

To tajemnica. Powiemy Ci jednak, że biszkopty są wykonane ze wszystkich naturalnych produktów, a używane przez nas drewno jest czyste i nie było używane do innych celów, zanim zrobiliśmy z niego biszkopt.

Od jak dawna Bradley robi palacze i biszkopty?

Od 1986 roku produkujemy wędzarnie i produkty spożywcze dla kucharzy przydomowych i branży restauracyjnej. Wiele najlepszych hoteli i restauracji na całym świecie pali własne potrawy za pomocą Bradley Smoker. Odwiedź naszą stronę z przepisami lub kanał Youtube Bradley Smoker, aby dowiedzieć się więcej na temat różnorodnych potraw, które można przyrządzić w wędzarni.

Jakie drewno pasuje do owoców morza?

Niektóre rodzaje drewna dają lepszy smak w przypadku różnych grup żywności. Nie ma co do tego sztywnej zasady, ale spróbuj użyć orzesznika lub mesquite do wieprzowiny, wołowiny lub czerwonej dziczyzny. Wszystkie rodzaje owoców morza doskonale komponują się z olchą, klonem lub naszą specjalną mieszanką. Drewno owocowe bardzo dobrze sprawdza się w przypadku drobiu i ryb słodkowodnych. Spróbuj użyć radości z dziką kaczką lub kurczakiem.

Czy Bradley Bisquettes może być używany w innych palaczach, wędzarniach i grillach?

Tak, mamy 24 pakowane biszkopty we wszystkich naszych smakach, które można kupić w sklepach spożywczych itp.

Jak długo generator dymu wytwarza dym?

Tak długo, jak chcesz! Każda biszkopt pali się przez 20 minut, więc po załadowaniu tuby podajnika biszkoptów masz 8 godzin, zanim będziesz musiał go ponownie załadować.

Ile drewnianych biszkoptów zużywa się w ciągu godziny?

Każdy biszkopt pali się przez 20 minut. Tak więc 3 biszkopty są używane na godzinę.

Dlaczego mój mostek wysechł?

Podsmażanie lub używanie „sosu do mopa” może pomóc w utrzymaniu wilgoci. Więcej wskazówek dotyczących wędzenia mostka można znaleźć tutaj.

PYTANIA KONSERWACYJNE

Jak mogę kontrolować wilgotność wewnątrz mojego wędzarni?

Możesz kontrolować wilgoć w wędzarni przez otwór wentylacyjny na górze. Im bardziej jest zamknięty, tym więcej wilgoci zostanie zatrzymany. Im bardziej jest otwarty, tym mniej wilgoci zostanie zatrzymanych. Należy pamiętać, aby nie zamykać górnego otworu wentylacyjnego do końca, gdy płynie dym. Na przykład, robiąc suszoną wołowinę, chcesz wysuszyć mięso, więc przez cały czas trzymaj otwór wentylacyjny całkowicie otwarty.

Gdzie mogę kupić części zamienne do mojego wędzarni?

Aby kupić różne części, zadzwoń do naszej obsługi klienta pod numer 01803 712712.

Jak zarejestrować gwarancję Bradley Smoker?

Możesz zarejestrować gwarancję dla swojego palacza na stronie rejestracji gwarancji tutaj.

ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW

Dlaczego mój palacz nie osiąga pełnej temperatury?

Należy pamiętać, że nasze elementy grzejne mają moc 500 watów i nie są przeznaczone do pracy w wysokich temperaturach. Bradley Smokers są stworzone, aby utrzymać niskie i powolne temperatury gotowania. Niemniej jednak, oto kilka wskazówek i rzeczy, na które należy zwrócić uwagę na temat temperatury twojego palacza.
Otwarcie drzwi uwalnia ciepło zgromadzone w środku, którego ponowne zgromadzenie zajmuje trochę czasu. Staraj się jak najmniej otwierać drzwi.

  • Rozgrzej wędzarkę przed włożeniem do niej jedzenia. Niektórzy użytkownicy Bradley Smoker stwierdzili, że podgrzewanie wstępne nieco wyższe niż podczas gotowania również pomaga.
  • Włóż mięso do wędzarni w temperaturze pokojowej. Zapobiega to drastycznemu spadkowi temperatury, gdy wkładasz do wędzarni zimny kawałek mięsa bezpośrednio z lodówki.
  • Chroń swojego wędzarnię przed wiatrem i żywiołami oraz przed temperaturami poniżej zera. Temperatura otoczenia wpływa na temperaturę wewnętrzną twojego wędzarni, więc im jest zimniejsza, tym dłużej zajmie ogrzanie twojego palacza.
  • Jeśli potrzebujesz przedłużacza, upewnij się, że jest wytrzymały i ma mniej niż 20 stóp długości.
  • Gotuj z otwartym otworem wentylacyjnym, ponieważ powoduje to uwolnienie części wilgoci z wnętrza. Należy pamiętać, że nigdy nie należy gotować, gdy przepustnica jest zamknięta bardziej niż ¼.
  • Jeśli element grzejny migocze podczas nagrzewania lub nie świeci na czerwono, gdy jest gorący, może być konieczne zakupienie nowego elementu grzejnego.
  • Jeśli nadal masz problem z utrzymaniem temperatury wewnątrz wędzarni, zadzwoń na naszą linię obsługi klienta pod numer 01803 712712.

Zamów swój już dziś