| |

Przepisy dla Bradleya


Terminologia wędzarnicza

Peklowanie Suszenie Zimne wędzenie Gorące wędzenie
Przygotowanie mięsa przed wędzeniem polegające na znurzeniu w specjalnej zalewie, może być czasami zastąpione soleniem lub nacieraniem przyprawami kontynuuj czytanie Po peklowaniu mięso musi się wysuszyć,najlepiej około 1 godziny na wolnym powietrzu kontynuuj czytanie Używanie samego dymu, bez podnoszenia temperatury w komorze wędzarniczej kontynuuj czytanie Używanie dymu i temperatury w jednym czsie. kontynuuj czytanie

Przepisy

Niestety na razie tylko w języku angielskim
Bradley's Famous Hot Smoked Salmon

Ingredients

  • Cure (white sugar & salt – approx. ratio of 500 g (1lb) salt to 60 g (2oz) sugar)
  • Vegetable oil
  • Garlic and onion salt or powder. Substitute dill or ginger or dry mustard for the garlic and onion.
  • Coarse black pepper

more